Algemene functies

Naar de Seinebaai

Zeilen was voor ons varen, maar ook ergens zijn. Wij voeren met onze boot de Bolero (Dufour 30) in dagtochten. En als we ergens waren, bleven wij daar ook vaak een paar dagen liggen. De Seinebaai of de zuidkust van Engeland is dan goed te doen in de zomervakantie. De Franse kant sprak ons meer aan dan de Engelse kant. Elke reis probeerden we net weer iets anders te zien.
Doordat onze familie zich heeft verspreid over Europa naar plaatsen die in een vakantie niet per boot te bereiken zijn hebben wij onze boot verkocht. Reizen en trekken blijven we doen, maar niet meer per boot. Dit deel van de website is daarom vanaf zomer 2009 niet meer bijgewerkt. De informatie over plaatsen aan de Franse kust houden wij wel zoveel mogelijk actueel op het andere deel van de site. De waypoints en de informatie over internet en weer aan boord is inmiddels verouderd en niet meer beschikbaar. Hier vindt u nog wel beelden en ervaringen van onze zeiltochten naar de Seinebaai.

Wij gaan bij voorkeur in juni op vakantie. Het weer is dan meestal goed. De dagen zijn lekker lang en wat zeker niet minder belangrijk is, het is nog rustig op het water en in de havens  Vanaf het Ijsselmeert varen wij met onze Bolero, een Dufour 30, richting het zuiden. Als we ter hoogte zijn van Zeebrugge kunnen we het zwartgeelrood in het want hijsen en is onze vakantie echt begonnen. Wat zo’n klein beleefdheidsvlaggetje al niet doen kan!

Op zee, op weg naar Dieppe, is de Franse douane waakzaam. Zo zijn wij wel gepraaid door deze heren. Ze wilden onze bestemming weten, waar we vandaan kwamen, en waar wij daarvoor vandaan kwamen. Vervolgens werden de havenautoriteiten in Dieppe ingelicht over onze komst.Toen wij eenmaal in Dieppe waren aangekomen werd dit weer door hen aan de douane gemeld. Zo zie je: Big eye is watching you!
Na een zeiltocht van 42 mijl bereiken we aan de zuidzijde van de Seinemonding de aanloop van Deauville. Vanaf zee zie je eerst het drukke strand en de skyline van Trouville. Onze bestemming Deauville is wat minder goed zichtbaar. De aanloop is erg ondiep, dus goed rekenen voor de geul aan te lopen.