Algemene functies

De kliffen van het Noordwesten

 
Een stuk ten noorden Van Puerto Naos ligt tussen de bananenplantages Tazacorte verstopt. Tazacorte is de kleinste plaats op La Palma, met de meeste zon van Europa. Een aantal haarspeldbochten verder ligt Puerto de Tazacorte. Een kleurig plaatsje, met een een aantal strandjes, een boulevard, en een haven. Bij voldoende aanbod en redelijk weer kun je hier een boottochtje maken met mogelijk een ontmoeting met interessante zeedieren. In ieder geval kun je genieten van een mooi uitzicht op de grillige rotsen en kliffen van de noordwestkust. Een bezoek aan de zeeroversgrot (Poris de Candelaria) staat meestal ook op het programma.
Vanuit Tazacorte loopt naar het noorden richting El Time een steile lange weg, en een iets korter maar nog steiler pad, naar Mirador del Time. Een fantastisch uitzichtspunt op 500 meter boven zeespiegel. Hier heb je een magnifiek uitzicht over het Aridanedal en een mooie inkijk in de Caldera de Taburiente. Aan de overkant van de weg loopt het pad naar boven richting de Roque Muchachos over de rand van de Caldera (zeker 8 uur klimmen).
Verder naar het noorden ligt Tijarafe. Vanuit dit kleine dorp loopt een wandeling (eventueel deels autorit) steil naar beneden. Na naar beneden te zijn geklauterd kom je in de oude zeerovers/vissersgrot, die ook per boot vanuit Puerto Tazacorte is te bekijken. Verder naar het noorden liggen Puntagorda, Las Tricias, en Garafia. Dit is het land van amandelbomen, dennenbossen, baranco's (kloven), en grotwoningen. Een mooie omgeving voor niet al te zware, maar wel heel mooie wandelingen. Bij La Zarza vind je een tuin vol archeologische vondsten van de Benahoares, inscripties in de rotswanden en dergelijke. Verder uitleg is te vinden in het erbij behorende infocentrum.
Hier vind je een impressie van de omgeving van Tijarafe, Don Pedro, en Las Tricias.