Algemene functies

La douce France

Frankrijk is een geliefd vakantieland voor de Fransen zelf, maar ook voor veel buitenlandse toeristen. Frankrijk is het op twee na grootste land van Europa en heeft een bevolkingsdichtheid die ongeveer een kwart is van die in Nederland. Er is veel natuurschoon in een afwisselend landschap met verschillende klimaten. Frankrijk bestaat deels uit hooggebergten. De Pyreneeën in het zuiden (tot 3500) meter. De Franse Alpen in het zuidwesten (tot 4810). Daarnaast zijn er talloze oudere gebergten, die behoorlijk zijn afgevlakt. Bekend zijn de Vogezen, het Centraal Massief en de heuvels van Normandië en Bretagne. In bijna alle departementen zijn diverse natuurgebieden en nationale parken, zoals Armorique, Camargue, Nationaal park Les Écrins, Grands Causses , Monts d'Ardèche, Nationaal Park Cevennen, Nationaal park Mercantour, Parc National de la Vanoise en Verdon. Frankrijk is groots en afwisselend met een veelheid aan natuur, cultuur en gastronomie. Niet voor niets La douce France.
Frankrijk kent globaal drie klimaatzone's. Een vochtig zeeklimaat in het westen van het land, Een semi-lamdklimaat in het oosten en in de gebergten, en een mediterraan klimaat in het zuiden. In de zomermaanden is het op veel plekken vrijwel gegarandeerd aangenaam weer met soms zeer warme dagen en vrijwel alle dagen zwoele zomeravonden.
Fransen hebben een sterk ontwikkeld nationaliteitsgevoel. Maar in feite stammen ze af van verschillende volken uit het Midden-Oosten, Noord-Afrika, Centraal-Azië en de Scandinavische landen. Het duidelijkst is dat te zien aan de Basken, een volk in Zuidwest-Frankrijk en Noord-Spanje, waarvan de oorsprong onbekend is.

Estivoiles in Fecamp

Overzicht plaatsen